De ontmoeting

Ontmoeting september 2016

Kotten, 27-09-2016toep-standaard-blog-beeld

Hallo Toepers en Ontmoetingslezers,

hebben we dit keer veel nieuws op het Toepthuisfront ?? Nee, eigenlijk niet veel te vermelden, maar zal toch proberen om het papiertje vol te krijgen. 😉

We zijn een week na het Kottens feest, ( wat hebben we een mooi feest gehad, mooi of beter gezegd schitterend weer en een paar geweldige dagen.) al gestart met het oefenen van ons stuk, welke we gaan spelen op 11 en 12 maart in de Storm. (Kaartjes zijn via de kassa Storm al te bestellen. Een leuk idee voor Sint of de Kerstman…) En wat we nog nooit hoefden, moesten we nu wel, bij de allereerste oefenavond al de tekst kennen…. En dat viel best wel tegen. Thuis op de bank gaat het prima maar dan met je collega spelers spelen is toch best wel beetje vreemd. Hoe zet ik een bepaald karakter neer op de bühne, hoe praat ik, hoe loop ik, waar moet ik heen lopen, hoe reageer ik op bepaalde scene’s en ga zo maar door. Al met al uitdagingen voor elk van de spelers, souffleuses en regisseur. Maar we zijn met goede moed begonnen, en het duurt nog even tot maart…. Alhoewel….tijd vliegt.

Tis weer een leuke groep bij elkaar, en we hebben tussen de bedrijven door ook gezellig met elkaar….

Vanaf december gaan we 2x per week oefenen, en dan langzaam maar zeker transformeren in de rol. Het is een leuk stuk, een komische thriller.

Ons nieuwste bestuurslid Dennis is een maand naar Tanzania geweest, vrijwilligerswerk en een beetje vakantie. Hij heeft het daar geweldig naar zijn zin gehad, en we zijn benieuwd naar zijn verhalen op de eerstvolgende bestuursvergadering.

Bertus en Truus Kruisselbrink waren op 24 augustus j.l. 60 (!) jaar getrouwd. Zestig jaar…Dat is is een dikke felicitiatie waard namens de Toepers. We hebben al gehoord dat jullie een geweldige dag hebben gehad met familie en vrienden. Nogmaals gefeliciteerd.

We hebben binnenkort met bestuur nog een bestuursvergadering, voorbereiding voor de ledenvergadering die we in november hebben. Leden hebben al een uitnodiging mogen ontvangen. We hopen weer op een goede opkomst.

Zomer in Gelderland is goed verlopen, dankzij heel veel Kottenaren en vakantiegangers hebben we het een tijdje volgehouden in de top drie, maar helaas in een van de laatste

uitzendingen zijn we verschoven naar een vierde plaats. Maar desalniettemin mogen we trots zijn wat ons kleine Kotten groot in is……samenwerking….

Het was een lange maar mooie dag en we kunnen ook terugkijken op een gezellige dag.

Mooi bedrag voor de beamer opgehaald voor de Amaliezaal en een leuk shirt van Angelique Krüger als herinnering ingelijst voor ons nageslacht. Iedereen bedankt voor jullie hulp !!

Volgens mij heb ik zo het laatste nieuws wel verteld. Mocht ik wat vergeten zijn dan wordt dit wel vermeld in de volgende Ontmoeting.

Hieronder nog een foto van onze oefenavond, al is er niet zoveel op te zien, behalve een aantal spelers….

Tot de volgende Ontmoeting,

groet,

Jolanda