De ontmoeting

Ontmoeting april 2017

Kotten,  01-04-2017

 

Hallo Toepers en Ontmoetingslezers,

 

Een april, kikker in je bil….. Ben vandaag nog niet in het ootje genomen, maar de dag is nog niet ten einde, dus wie weet….

 

Het zit er alweer op, al die oefenavonden, de vergaderingen, het geregel, en dan eindelijk als toetje, de uitvoeringen in de Storm. Wat gaat het toch snel als je terugkijkt. En nu met zijn allen in een diep gat vallen……..al valt dat ook wel weer mee, want de Toepavonden zijn zo weer gevuld met andere dagelijkse zaken. Maar het was weer leuk. We kunnen terugkijken op een paar leuke maanden en op een tweetal goed uitgevoerde uitvoeringen in de Storm. De donderdagavond nog geoefend in de hal, op vrijdagavond alles ingepakt voor de Storm, op zaterdagmorgen alles richting Storm, daar alles weer in elkaar zetten en alles op hun plek zetten, zaterdagmiddag de generale (voor de Toepleden gratis te zien) en dan de bibbers voor de premiere op zaterdagavond en de tweede voorstelling op zondagmiddag. We hebben genoten, het ging goed, het publiek liet na de voorstellingen positieve reacties achter, o.a. in het Stormcafe en dat gaf weer extra energie voor de volgende voorstelling. Ook nog de weken erna positieve reacties gehad in de trant van : wat leuk dat jullie een keer wat anders dan anders spelen, en wat een leuk stuk.

Hoorde van een aantal toeschouwers dat ze tijdens de voorstellingen zaten te bedenken wie nou eigenlijk de echte moordenaar zou zijn, een soort van Cluedo in de zaal. Interactief toneelspelen.

Het was ook inderdaad een ander toneelstuk als anders, geen boerenklucht of oorlogsstuk, maar een komische Engelse thriller. Het was misschien ook wel wennen voor de Toeptoeschouwers, maar het was de moeite waard om te proberen. De leescommissie heeft het stuk uitgezocht en Peter was vol vertrouwen dat het goed zou gaan. (Al zal hij tijdens de repetities ook wel eens gedacht hebben :  zucht, waar ben ik aan begonnen….)

Er moesten typetjes gespeeld worden, dus in de huid van je alterego kruipen, maar het is gelukt. Er is tijdens de oefenavonden dan ook  heel wat afgezweet maar ook heel veel gelachen. Want zet er maar een femme fatale neer of een nichterig persoon terwijl je dat in je dagelijkse leven totaal niet bent en eet maar tijdens alle oefenavonden appels en brood, todat het je de neus uitkomt.  Maarja, dat is toneelspelen, in de huid van een ander kruipen.

 

Wij, het bestuur, willen dan ook iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen en heeft bijgedragen nogmaals bedanken voor jullie inzet, want zoals we vaker zeggen, er zit zoveel meer werk in een toneelstuk dan alleen het spelen. Denk aan de grime, decor, kleding, attributen en ga zo maar door. Dat wordt nog wel eens vergeten. Alle hulp is gewoon echt nodig! Dus om niemand te vergeten : dank.

 

Het was ook fijn dat we de laatste weken konden oefenen in een hal, zonder dat we elke keer decor op moeten opbouwen en weer af moeten breken. Scheelt zoveel en speelt ook zoveel fijner.

Geert Leemkuil heeft van de generale in de Storm mooie foto’s gemaakt en deze zijn op zijn site ook te bewonderen, het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken :  www.geertleemkuil.nl

 

Zondagavond na de middagvoorstelling met een groepje heerlijk uit eten geweest bij Bulten Parallelweg en nagepraat en gelachen. En dan maandagmorgen ontwaken en het besef dat er Toeppauze is. Nouja, helemaal pauze ook niet, want zondagmiddag na de voorstelling is alles weer opgeruimd in de Storm en ingeladen en naar de hal gebracht, dus  maandagmorgen alles weer terug naar de plek van oorsprong gebracht en de hal weer schoon en netjes achtergelaten. Ook hierbij onmisbare hulp van aantal Toepers.

 

Binnenkort weer een bestuursvergadering (dit gaan we bij Dennis doen, even zijn huis inwijden, dat wordt gezellig.) en dan staat er ook weer een ledenvergadering gepland op maandagavond 01 mei in het Amaliazaaltje.En dan weer de blik op het volgende stuk.

 

Zo dit was het dan weer voor deze keer, rest mij jullie allen nog een paar fijne paasdagen toe te wensen, eet niet teveel (chocolade) eieren. Hopelijk hebben we mooi weer deze paasdagen.

 

Tot de volgende Ontmoeting,

 

Groet,

 

Jolanda

Volg ons

Op onze nieuwsbrief abonneren