De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting december 2018

Kotten, 02-12-2018

 

Hallo Toepers en Ontmoetingslezers,

 

“ alweer”  2 december. Bijna Sinterklaasavond en dan de kerstdagen die komen gaan. Het lijkt nog maar pas geleden dat we de kerstboom hebben opgeruimd. Nu ik dit zit te tikken, heerlijk bij de kachel, en de regen tegen de ramen klatert bedenk ik  mij dat een jaar ook eigenlijk niets is. Time flies zeggen wel eens maar dat is ook zo. Maar nu terug naar nu en hier.

 

In oktober hebben we een ledenvergadering gehad met o.a. een bestuurswissel. Christien had te kennen te geven om na 8 jaar ons, het bestuur, te gaan “verlaten.” Jammer, maar helaas. Ze blijft natuurlijk wel lid bij de Toep en zal de afdeling kleding ook nog blijven doen samen met Ine. Christien was altijd een betrokken bestuurslid en we zullen haar zeker gaan missen. (en dan niet als kiespijn…hahaha..)We hebben intern besproken wie er haar zou kunnen opvolgen en we kwamen bij Willem (Naaijkens) uit. Willem leek het een goed en leuk idee om Christien op te gaan volgen. Op deze manier, zei hij, kon hij ook meer “ integreren” in onze gemeenschap van de Toep maar ook in die van Kotten. Willem werd dan ook door alle aanwezigen gekozen. (Voor diegene die denken, wie is Willem..? Hij heeft ook meegedaan aan ons laatst gespeelde stuk in het gebouw, als meneer Mulder “ met een d”, maar daarover straks meer. ) Binnenkort gaat het bestuur samen met Christien, Geert Nijenhuis en Remco Snaphaan een gezellige avond houden. Wij zijn benieuwd wat deze drie voor ons bedacht hebben. (Geert en Remco zijn al eerder uit het bestuur gegaan.)

Christien, nogmaals bedankt voor je inzet!!

 

Dan ons stuk “ Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.” Zoals ik al schreef in de vorige Ontmoeting waren we weer gestart met oefenen eind september. De laatste twee keer dat we konden oefenen hebben we dat gedaan in een volledig decor. En zoals de meesten hebben gezien tijdens de voorstellingen werd er niet alleen op het toneel zelf gespeeld. Toneel was wat groter dan normaal en de spelers kwamen uit allerlei hoeken uit de zaal tevoorschijn. Vanuit de hal, achter het schap, voor het schap, vanuit de berging en dan ook nog tussen het publiek door lopen en het publiek werd ook ook gevraagd mee te doen: op zoek naar verborgen kledingstukken die onder hun stoelen waren geplakt en die begonnen met de beginletter “S.” Niet alle kledingstukken kwamen tevoorschijn, misschien wel doordat het publiek dacht: “ ik ga toch niet onder mijn stoel die Slip pakken, wie weet wat de spelers dan met mij gaan doen…”  Of meneer van Slingeren die toeschouwers van hun stoel “ bonjourde”  omdat hij even moest rusten voordat hij verder kon met zijn rollator. Het zorgde voor de nodige hilariteit onder het publiek en dat was nou net de bedoeling. En wat te denken van de bezoeken aan de toilet door Piet de bouwvakker. Of van mevr. Van Sloten die er misschien niet zo bijster intelligent uitzag maar kon “ zingen” en dansen als de beste en toch niet zo’n slaafje was zoals ze deed voorkomen. Of de play backshow in het toneelstuk. Of……of….. of….. De rollen waren op het lijf geschreven bij de spelers. We hebben dan ook met ons allen heel wat afgelachen tijdens de repetities. De grime hoefde dit keer niet echt uit te pakken, maar her en der beetje accentueren. Peter heeft weer een mooi stuk op de planken gezet. Beide voorstellingen werden goed bezocht, op zaterdagavond moesten er zelfs nog stoelen bijgezet worden en zondagmiddag was de zaal ook gezellig druk gevuld. Een leuke opsteker voor de spelers. De reacties naderhand waren dan ook positief, mensen hadden genoten van het stuk en daar doen we het dan ook voor. Zelfs onder zustervereniging uit Bathmen waren zaterdag enthousiast. Zij hebben dit stuk 7 jaar geleden gespeeld en zodoende zijn wij ook aan dit stuk gekomen. Na de voorstellingen kon men nog lekker onder het genot van een drankje en een broodje pulled pork of warm vlees napraten. Zondagmiddag hebben we na de voorstelling alles weer opgeruimd en de caravan naar de rechtmatige eigenaar gebracht. Iedereen die ook maar iets heeft uitgeleend voor dit stuk bedankt!!! En iedereen die weer meegeholpen heeft om dit stuk op de planken te krijgen ook bedankt. Heb al vaker geschreven, er gaat heel wat werk vooraf voordat w

e een stuk daadwerkelijk kunnen spelen.

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Lisa Luiten, Sophie Lieverdink, Amber Nijenhuis, Naomi Höfkes, Gerjan Harmelink, Vero ten Dolle, Dennis Kruisselbrink, Jolanda Roerdinkholder, Gerrie Kuenen.

Zittend: Willem Naaijkens en Sander Pleiter.

Peter is ondertussen alweer druk bezig met een volgend stuk, niet voor ons maar voor muziekvereniging Excelsior. Hij heeft in samenwerking met Excelsior een verhaallijn geschreven over oud Winterswijk. Het heet dan ook “ Oud Winterswijk.”  Met medewerking van een aantal spelers van de Toep zal het zeker een mooi stuk worden. Een combi van muziek, foto- en filmbeelden en toneel. In eerste instantie 2 voorstellingen maar er is een extra  voorstelling gepland op de zondagavond. Heel veel succes met de uitvoeringen volgend weekend!! Toi, toi, toi.

 

Dan zijn we bezig met een nieuwjaarsreceptie. De datum is al gepland, zondagmiddag 06 januari om 14.30 uur. Hoe en waar zijn we nog mee bezig, maar daar krijgen de Toepers nog een mail over. Maar reserveer alvast in jullie agenda’s.

 

Dit was het zo’n beetje het laatste nieuws van het Toepfront. Terugkijkend weer een leuk toneeljaar. En volgend jaar zal het ook een mooi toneeljaar gaan worden. Spelen bij de Bataafse Molen. De data zijn bekend, 14 en 15 juni en 21 en 22 juni. (met nog een 2-tal uitvaldata van 16 en 23 juni.) Wij hebben er zin in.

 

Dan willen we Ans Hoitink van harte beterschap wensen namens de Toepfamilie. Fijn dat je weer thuis bent.

 

Omdat dit de laatste Ontmoeting van dit jaar is wensen wij jullie namens alle Toepers…

 

 

*

Hele

Warme

Gezellige

Kerstdagen

En een heel

Gelukkig nieuwjaar

Vol met liefde en gezondheid

!!!

 

Tot volgend jaar!!

 

Groet,

Jolanda

Op onze nieuwsbrief abonneren