De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting december 2019

Kotten, 01 december 2019

Hallo Toepers en Ontmoetinglezers,

Met een beker chocomelk binnen handbereik en met de houtkachel aan, nog net voor de deadline van de Ontmoeting een stukje schrijven. Is ook niets waard om dit tot het laatste moment uit te stellen, maar soms loopt het net even anders dan gepland. Sinterklaas is nog in het land met zijn Pieten, dit is toch altijd een gezellige tijd. Het heeft een bepaalde sfeer. Straks nog de kerstdagen en oud en nieuw en dan is het alweer 2020. Voor een Toep een bijzonder jaar. Eerst op 26 januari de Toepies die hun acteertalenten laten zien in het gebouw. Ze zijn echt gemotiveerd en wat zou het leuk zijn als de zaal deze zondagmiddag om 14.30 uur gevuld zou zijn met vaders, moeders, opa’s, oma’s, tante en ooms, vriendjes, vriendinnetjes en andere toneelliefhebbers. Dit hebben ze echt verdiend, ze spelen met veel plezier. Al is het soms best moeilijk om goed in je rol te zitten en bij bepaalde scene’s moet er nog wel flink geoefend worden, maar ze hebben er zin in. En wij hebben het volste vertrouwen in “ onze Toepies.” Dus kom allen kijken.

Op 17 oktober hadden we een ledenvergadering. Er is van alles besproken en het was een vruchtbare vergadering. Een van de agendapunten was de bestuurswisseling. Anita en Eelco hadden in een vorige bestuursvergadering aangegeven om te stoppen als bestuurslid. Na een voorstel van het bestuur werden Amber (Nijenhuis) en Jan Willem (Kruisselbrink) in hun plaats gekozen door de aanwezige leden.  Ook Dennis had bij de bestuursvergadering aangegeven om de voorzittershamer neer te leggen maar wel in het bestuur te bljven. Willem is nu “bevorderd” van bestuurslid naar voorzitter van onze mooie vereniging. Anita heeft sinds 2009 in het bestuur gezeten en Eelco sinds 2011. Ze worden namens Willem bedankt voor hun inzet en krijgen een mooie bos bloemen. Gelukkig blijven ze beide nog bij de Toep dus we zien ze zeker nog bij diverse activiteiten terug.

In 2021 vieren we een heuglijk feit, de vereniging bestaat dan 75 (!) jaar. Dit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus de voorbereidingen zijn daarvan al in volle gang.

Maar eerst nog ons afscheid van Peter. In het weekend van 16 mei gaan we weer de planken op onder leiding van Peter, voor de laatste keer. We zijn met een klein select gezelschap al bezig om naar een stuk te zoeken en Peter heeft ook hier een vinger in de pap. Wat het gaat worden? Hopelijk weet ik wat meer in de volgende Ontmoeting maar het gaat een mooi weekend worden, dat is zeker.

Op 06 januari houden we onze nieuwjaarsreceptie bij cafe Scheurs. Gezellig. Wij hebben er al zin in. Dus Toepers, noteren deze datum. Wij, het bestuur, gaan het weekend ervoor o.l.v. Willy Sligman en Jan van de Snieder kniepertjes bakken. Dat gaat zeker gezellig worden. En wat zullen die kniepertjes smaken. Met veel liefde zullen deze gemaakt worden.

Wij willen Jan van de Snieder en Annie nogmaals feliciteren met hun 50jarig huwelijk en Jan met het feit dat hij 80 is geworden. Bijzondere mijlpalen. Ook Gerjan Harmelink en Mariska gefeliciteerd met hun huwelijk afgelopen november. Hoorde dat het een gezellig feestje is geweest.

Verder is er niet veel meer te melden dus  rest ons alleen nog om jullie allemaal namens de Toep hele fijne feestdagen toewensen en een goede jaarwisseling. Hopelijk zien we jullie gauw bij een van onze voorstellingen.

Groet,
Jolanda

Op onze nieuwsbrief abonneren