De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting december 2020

Kotten, 01 december 2020

Hallo Toepers en Ontmoetinglezers,

Heerlijk avondje is bijna gekomen, normaal een gezellige avond met of zonder cadeautjes, maar wel met warme chocomelk, (gevulde) speculaas, kruidnoten, schuimpjes en veel lol. Nu wordt het een stukje soberder, geen grotere groep bij elkaar om surprises uit te pakken of het leuke dobbelspel te doen, maar in een kleinere setting, wat natuurlijk  ook gezellig kan zijn. Corona is nog steeds een ongenode gast,  maar we moeten er maar het beste van maken. Eens kijken of Sint of een van zijn hulpklazen met of zonder Pieten Kotten kan vinden en zijn cadeautjes achter kan laten. Laten we het hopen, aan het weer zal het niet kunnen liggen.

Na de laatste Ontmoeting van begin oktober is er nog maar weinig verandert bij de Toep. We hebben met dagelijks bestuur een kleine 1,5 meter afstand vergadering gehad begin november. Paar kleine zaken moesten even doorgesproken worden, maar we waren ook zo klaar met vergaderen, effectief vergaderen noemen wij dat. Niet alles kan worden besproken via app of telefoon. Geen ledenvergaderingen gehad dit jaar, da’s ook best raar. Hopen dat we volgend jaar weer “ normaal” kunnen vergaderen met onze leden. Nieuwjaarsvisite met ons allen gaat naar alle waarschijnlijkheid  begin januari ook niet gebeuren maar daar hebben we met het bestuur een leuk alternatief op gevonden, tenminste… wij vonden het een leuk idee. Alle leden hebben we gevraagd om op zondagmiddag 10 januari vanaf 14.00 uur thuis te blijven. Hoezo  en waarom?? Tja, dat is nu net de verrassing.

Volgend jaar is voor de Toep een jubileumjaar zoals al eerder vermeld, en we proberen dit ook allemaal in goede banen te leiden. Hopen dat volgend jaar Coronatijdperk verleden tijd is, en dat “ons” jaar toch op een feestelijke manier gevierd kan worden met de plannen die nu in de voorbereidende fase gemaakt (gaan) worden.

Nadat we de pepernoten en speculaas er weer afgetraind hebben gaan we voordat nieuwe jaar begint eerst nog aan de oliebollen en de kniepertjes. Een extra lang kerstweekend. Daarna de  corona kilo’s en alle extra kilootjes in januari maar weer weg wandelen, fietsen, sporten en noem maar op. Daar beginnen we weer, de eventuele  goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Bij een aantal Toepleden is de ooievaar ook aan de deur geweest de afgelopen periode en heeft daar een leuk pakketje afgeleverd. Renze Stevelink werd op 16 oktober geboren. Jeroen en Jennifer van harte gefeliciteerd met jullie zoon. Op 22 november  moest de route richting Kotten weer gevlogen worden en toen werd Ciara Nijweide geboren. Fam. Nijweide ook gefeliciteerd met jullie dochter en zusje. Normaal komen we met kleine delegatie op kraamvisite, maar wat in vat zit verzuurt niet.

Henk Kruisselbrink en Ine Nijweide  wensen wij van harte beterschap toe. Henk, we  duimen  dat je duim weer snel en volledig mee kan doen in je werktraject en Ine, we hopen dat je je gauw weer beter gaat voelen.

Marco Stemerdink “ van de Lindebeumer” werd 20 november 50. Eindelijk weet hij nu, tenminste dat hopen wij, waar Abraham de mosterd vandaan haalt.

Helaas kregen we ook op 20 november het verdrietige nieuws te horen dat Henk Roerdinkholder, echtgenoot van Anita, was overleden. Henk was regelmatig aanwezig bij onze voorstellingen en dan maakte hij foto’s of soms filmde hij ons tijdens de voorstellingen. Wij willen Anita, Joyce en Louis  en Teun en verdere familie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Terugkijkend op 2020 is het een apart, bewogen  jaar geweest, met dank aan COVID-19, in de volksmond het coronavirus. Eentje die de geschiedenisboeken in gaat en niet perse op een positieve manier.

Namens de Toepers wensen wij alle Ontmoetinglezers fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling toe.  (Al zal dat dit jaar een stuk rustiger verlopen zonder al te veel harde en minder harde knallen en grote groepen feestvierende mensen.)

Maak het jaar 2021 zo mooi en leuk dat 2020 jaloers wordt. (Dat moet toch zeker lukken.)

Ik kwam  een mooie spreuk tegen die ik nog wil delenmet jullie en dan sluit ik deze bijdrage af voor dit jaar af.  

 

Bewaar wat fijn is

Of het nu groot of klein is

Hou vast wat raakt

Laat los wat niet gelukkig maakt

 

Tot volgend jaar, 

Groet,

Jolanda

Op onze nieuwsbrief abonneren