De ontmoeting

Ontmoeting maart 2016

Kotten,  29 februari 2016

Hallo Toepers en Ontmoetingslezers,

Op de laatste dag in februari, en dan ook nog schrikkeljaar, zijn we weer present met een stukje voor de Ontmoeting. Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2016. Eens kijken wat 2016 brengen gaat voor de Toep. 2015 is voorbijgevlogen, ons Mondriaanjaar… Een jaar met hele leuke momenten maar ook met minder leuke momenten. We zijn al druk bezig met het jaar 2016, maar ook al met de invulling van 2017.
Maar eerst maar verder gaan waar we de vorige Ontmoeting mee gestopt zijn. Een aantal enthousiaste Toepers hebben meegeholpen om het (school) kerstfeest in het gebouw te helpen invullen. En dat is zeker geslaagd. Daarna hebben we in januari onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehad. Het bestuur heeft eerst gepoogd om kniepertjes te bakken, en het was een gezellige middag. Geert, Eelco, Melline en Jolanda hebben wat afgelachen en gebakken. Weet niet of we dit dit jaar weer doen, maar we hebben nog een ander helft van het bestuur die het ook eens kunnen proberen, zij konden helaas niet helpen op deze middag….. Op de nieuwjaarsreceptie zelf eigenlijk geen opmerkingen gehoord over onze kniepertjes, dus het zal wel goed bevallen zijn… Het was een gezellige avond, en de pelpinda’s waren natuurlijk aanwezig, als er kniepertjes zijn zijn er ook pelpinda’s te vinden.
Op de nieuwjaarsreceptie hebben we gelijk kennisgemaakt met ons nieuwe Toeplid, Willem Naaijkens. Willem heeft zich netjes voorgesteld aan de aanwezige leden en kreeg prompt een rol aangeboden in het april stuk….. Tja, gelijk in het diepe gooien. Wat ik er van gezien en gehoord heb, redt Willem zich goed tussen de Toepers en is het een gezellige boel tijdens de oefenavonden. Dus wie Willem, en natuurlijk ook de andere spelers wil zien spelen, kom 23 en/of 24 april kijken in het gebouw. Resp. om 20.00 en 14.30 uur. De groep is al een tijdje aan het oefenen, en vanaf ongeveer laatste week zal er flink aan getrokken worden in het gebouw, met decor en kleding. Het stuk heet Ik wil een boerenjongen en zal gespeeld worden door de jongere afdeling van de Toep (met Willem, hahaha), regisseur is Peter en de soufleusse Ine Nijweide. (Die waarschijnlijk niet eens nodig is……) De spelers wisten bij de eerste leesavond nog niet welke rol ze hadden toebedeeld gekregen en waar het stuk over ging, maar het viel in goede aarde. Wij wensen Fenno, Willem, Chiem, Linet, Jorrit, Lise, Floor, Malti en Ewoud  toi toi toi toe.
Ondertussen zijn we ook bezig met het stuk welke gespeeld gaat worden in de Storm volgend jaar maart. Stuk is uitgekozen door de leescommissie, rolverdeling is bijna rond en dan wordt er al op tijd gestart met oefenen. Tis weer een hele uitdaging om dit stuk weer goed op de planken te zetten, want we hebben het ons zelf weer niet al te gemakkelijk gemaakt. Dit keer geen boeren(klucht)stuk, of oorlogsstuk, nee, weer iets anders. Vertel er nu niet al te veel over, moet nog een beetje mysterieus blijven….Maar reserveer alvast in jullie agenda, 11 en 12 maart 2017.
Ook  staat er weer een ledenvergadering op de agenda,  tw donderdag 07 april in  het Amaliazaaltje. (voorheen Micky)
Dan willen we Gerda Kruisselbrink van harte beterschap wensen namens de Toepers. We hopen dat ze gauw weer hersteld.

Tot slot zien we jullie graag op de Willemdag en misschien ook nog wel op een van de voorstellingen.

Tot de volgende Ontmoeting,

groet,
Jolanda