De ontmoeting

Ontmoeting maart 2018

Kotten, 11-03-2018

Hallo Toepers en Ontmoetingslezers,

Zo net voor de deadline nog een stukje schrijven voor de Ontmoeting. Er is sinds de laatste Ontmoeting het een en ander gebeurd op Toepvlak. Leuke dingen maar helaas ook verdrietige momenten.
Begin december schreef ik nog dat we druk waren voor de uitvoeringen in het gebouw, maar helaas moesten we, paar dagen voor de uitvoeringen van “ elk vogeltje zingt, zoals het gebekt is…..”, deze afblazen i.v.m. verdrietige persoonlijke omstandigheden. Sommige dingen zijn niet te voorzien, en dit was helaas ook het geval. De voorstellingen van dit stuk gaan nu plaatsvinden op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 november 2018. Dus houdt deze data alvast vrij in jullie agenda.
Op 08 januari hadden wij een nieuwjaarsreceptie bij de Italiaanse Meren. De opkomst was helaas niet zo groot, maar het was wel weer gezellig. De kniepertjes smaakten goed met de slagroom.
Ondertussen zijn een aantal Toepspelers al bezig met een nieuw stuk, waarschijnlijk hebben jullie dit al ergens opgevangen en ik heb er in de vorige Ontmoeting al iets over verteld. In het kader van het project “ Gelders erfgoed 2018” zijn wij gevraagd of wij wat in een samenwerking zien tussen Theo Soontiens en Caro Wicher, twee theatermakers uit de Achterhoek en de Toep. Het is een openluchtspel over en bij de Borkense Baan. Na een informatief gesprek met Theo en Caro, zijn wij tot een positief eindgesprek gekomen en wij gaan o.l.v. Theo en Caro een openluchtstuk spelen in juni. De data’s zijn 7, 8, 9 en 10 juni a.s. De te spelen plek wordt tzt bekend gemaakt maar het zal in de buurt van de baan zijn in ons mooie Kotten. De spelers zijn enthousiast over het te spelen stuk. Een nieuwe uitdaging voor de Toep. De regie ligt ook in handen bij Theo en Caro. Nu hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn, misschien toch maar weer een worst naar “ het Klooster” brengen, baat het niet dan schaadt het niet. We zullen jullie via FB en website op de hoogte houden over hoe en wat. Maar wij hebben er zin in. Heb helaas geen foto’s van een van de oefenavonden maar heb onderaan dit artikel een foto geplaatst die gemaakt is op locatie. (Er zijn op Facebook meer foto’s te vinden voor promofoto’s. Zie “ Het 2e Bedrijf”)
Dan hebben we op dinsdag 17 april een ledenvergadering bij cafe Schreurs om 20.00 uur. Hier zal ook nog het een en ander besproken worden, dus we hopen op een goede opkomst.

We kregen nog meer verdrietig nieuws, Werner Sandmann overleed na een kort ziekbed op 11 februari. Werner was sinds 1971 lid van de Toep. Wij zullen Werner blijven herinneren als een warme persoonlijkheid. Namens alle Toepers wensen wij Ine en verdere familie veel sterkte toe met dit grote verlies.
Dit was het dit keer van de Toep. Hopelijk ben ik niets vergeten te vermelden.

Tot de volgende Ontmoeting,
groet,
Jolanda

Volg ons

Op onze nieuwsbrief abonneren