De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting maart 2021

Kotten, 12 maart 2021

Hallo Toepers en Ontmoetinglezers,

Allereerst nog de allerbeste wensen voor 2021, mag eigenlijk niet meer maar doe het lekker toch. Hopen dat 2021 een mooi jaar gaat worden op allerlei gebied.  Voor ons Toepers een speciaal jaar, ons 75 jarig jubileum!

Wij hebben het jaar 2021 niet op onze gebruikelijke Toep manier kunnen inluiden,  d.w.z. gezellig met elkaar bij elkaar zitten met een drankje en pelpinda’s, maar wel op een andere originele Toepmanier, nood breekt wet.

We hebben heel veel zakjes gevuld met pelpinda’s en een leuke ouderwetse schuifpuzzel met Toeplogo en hebben dit naar alle Toepleden gebracht. Zondagmiddag 10 januari verzamelde het Toepbestuur zich buiten bij het gebouw waar we de zakjes verdeelden en in 4 groepjes rond hebben gebracht. Met mooie rode jubileumToepmondkapjes op, zodat de Toepleden in elk geval bij de voordeur konden zien dat we van de Toep waren en geen louche figuren, al hadden we ons gezicht toch grotendeels verborgen. We hadden deze uitdeelronde al van te voren aangekondigd en de meeste Toepers waren dan ook thuis. Helaas moesten we de vriendelijke aanbiedingen van een aantal leden (om buiten) een nieuwjaarsborreltje te drinken afslaan, maar dit halen we samen, hopelijk, later dit jaar nog in. We kregen zelfs een mooie kaart van een Toeplid met de felicitatie voor dit bijzondere feit.  De zakjes met Toepschuiflegpuzzel vielen in smaak, we kregen al gauw een aantal foto’s toegeappt waarop oa de gepelde pinda’s op de keukentafel lagen met de puzzel die door sommigen in sneltreinvaart in elkaar was geschoven. Heel eerlijk gezegd waren er ook mensen bij die het best wel een lastige puzzel vonden en misschien ook wel in de hoek hebben gegooid, maar daar hebben we geen foto’s van toegestuurd gekregen. Misschien ook maar beter van niet, hahahaha.

Dan hebben we, met pijn in ons toneelhart, de geplande jubileumvoorstelling die op 13 en 14 november gepland stonden in de Storm verschoven naar 05 en 06 maart 2022, na overleg met de Storm. Het is nog te onduidelijk hoe en wat de corona gaat doen, ook wat het aantal toeschouwers betreft die mogen komen kijken en gezien alle voorbereidingen die er voor de voorstellingen moeten worden gedaan hebben we maar besloten om het zekere voor het onzekere te nemen. Heel erg jammer maar ons plan is nu om in het weekend van 13 november  dan onze jubileumavond te vieren met onze leden, tenminsten laten we hopen dat we dan weer met een grotere groep bij elkaar mogen komen.  Fingers crossed.

Dus momenteel nog weinig (toneel)activiteiten bij de Toep, zoals bij veel meer verenigingen. “Alles lig plat op de konte.”  Zunde en erg jammer.

We hebben nog wel even mogen genieten van sneeuw en schaatspret. Zelf nog even over het Wieber gelopen, het lag onder een dik pak sneeuw met een dichtgevroren vijver. Een prachtig gezicht.  

In de afgelopen maanden kregen we ook een paar leuke feitjes van onze leden te horen:

Fenno en Daphne Kuenen hebben op 12 november hun dochter Senna Riefke mogen verwelkomen. Gefeliciteerd. Op kraamvisite komen zit er helaas ook nog steeds  niet in, maar we proosten nog een keer in het echie op Senna.

Ineke Wilterdink willen we van harte feliciteren met haar pas geopende kapsalon genaamd “gewoon Ineke”.  Ineke, we hopen dat je nu lekker druk aan het knippen, permanenten, kleuren etc.  bent, je hebt lang genoeg moeten wachten voordat je eindelijk voor het eerst de kapsalondeuren aan de Haverkampstegge nummer 10 (we maken gewoon even reclame voor je Ineke…..)  kon openen voor je eerste klanten.  Succes met “gewoon Ineke”.

Dan nog een klein oproepje: wij zijn nog steeds op zoek naar een mooie ruimte voor onze toneelkleding, weet iemand nog een ruimte, het liefste op de begane grond, laat het ons dan weten.

Zo, genoeg over de Toep, wij sluiten hieronder af met een paar leuke foto’s om de boel toch nog een klein beetje op te fleuren.  

Rest mij jullie de Toepgroeten te doen en tot de volgende Ontmoeting.

groet,

Jolanda

Op onze nieuwsbrief abonneren