De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting september 2019

Kotten, 27-09-2019

Hallo Toepers en Ontmoetinglezers,

De zomer ligt achter ons, de herfst komt eraan. Alle volksfeesten zijn gevierd met of zonder kater. Het dagelijkse ritme is weer hervat. Ook bij de Toep hebben we na “Luiwerk”  even een zomerreces ingelast. Al hebben we met het bestuur natuurlijk her en der wel contact met elkaar. Bestuur is met Molen Bataaf bij elkaar geweest om alles netjes af te sluiten. We kunnen met ons allen terugkijken op een hele prettige samenwerking. Samen hebben we dit toch even mooi gedaan. Ook met Toepbestuur onder genot van een hapje en drankje alles even nabesproken en wij zijn tot de conclusie gekomen dat we trots mogen zijn wat we met “ Luiwerk”  hebben bereikt. Binnenkort gaan de spelers en regisseur nog gezellig een avondje naar de opnames kijken van “ Luiwerk”.  Zo kunnen ze het ook van de andere kant zien hoe (goed) ze zelf gespeeld hebben en dat zal zeker een gezellige afsluiting worden.

Daarnaast hebben we binnenkort een bestuursvergadering en gaan we een ledenvergadering plannen. Deze uitnodiging krijgen de leden binnenkort in de mailbox.

Ondertussen zijn we begonnen met een jeugdtoneelgroepje. Deze is ontstaan na de oproep in de vorige Ontmoeting. Ze hebben de naam  “ de Toepies”  gekregen. De eerste (oefen)avond hebben we net achter de rug. Deze avond stond in het teken van kennismaken met elkaar, voorzover ze elkaar nog niet kennen en we hebben rollenspelletjes gedaan. Het is een leuke enthousiaste groep, 3 jongens en 7 meiden, in de leeftijd van 9 tot 15. Harry, Anita en ik hebben een leuk stuk uitgezocht, tenminsten dat denken wij. Had nog wel wat voeten in aarde, want we wilden geen elfjes, boskabouters en prinsesjesstuk op de planken zetten. Elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur wordt er geoefend in het gebouw olv Anita en ondergetekende. En als het net zo gaat als de eerste avond, vol enthousiasme en veel pret gaat het zeker goedkomen. De uitvoering is waarschijnlijk in januari. December is beetje kort dag en deze drukke maand staat ook al in het teken van Sinterklaas, Kerst(musical) en andere leuke dingen. Eens kjken of er een Michiel Huisman of een Carice van Houten tussen zit. 😉 Maar plezier in spelen is natuurlijk het belangrijkste. Hieronder nog een leuke groepsfoto van de Toepies.

Ook is het de bedoeling dat we nog een mooi stuk gaan spelen in het voorjaar van 2020. Peter heeft aangegeven, zoals jullie ook gelezen en gehoord hebben,  dat hij volgend jaar zijn laatste stuk gaat regisseren en dan met “ pensioen”  gaat.  Hij wordt dan 70 en vindt het dan “ welletjes.” Over het stuk zijn we nog aan het brainstormen maar ik het het volste vertrouwen in dat dat zeker goed gaat komen. Een einde aan het tijdperk samenwerking Toep en Peter. Helaas en jammer.

Dan hebben we nog een paar verlate beterschapswensen voor Sander en Anita. Gelukkig zijn jullie (bijna) weer de oude Sander een Anita.

Ik denk dat de volgende Ontmoeting dit jaar nog is, dus ik hoop jullie dan nog het een en ander te kunnen vertellen over wanneer de jeugduitvoering plaats vindt en anders houdt FB en website in het vizier, daar wordt het sowieso vermeld. En ook over het volgende stuk in het voorjaar waar Peter nog een keer schittert als regisseur. Dus al met al nog genoeg te schrijven de volgende keer.

Tot de volgende Ontmoeting,

groet,

Jolanda

“De Toepies”
Mirthe Kruisselbrink, Merel Floors, Tim Schreurs, Bart Aarnink
Kyara Kruisselbrink, Fenna Kruisselbrink, Eva van Til, Fabian van Til
Lotte Heinne en Mandy Kruisselbrink

 

 

Op onze nieuwsbrief abonneren