De ontmoeting Van eigen bodem

Ontmoeting september 2021

Kotten, 20 september 2021

Hallo Toepers en Ontmoetinglezer,

fijne vakanties gehad en weer bijgetankt voor de laatste maanden van dit jaar? ’s Avonds wordt het al weer snel donker en is het een stuk frisser, jammer dat we dit jaar niet zo heel veel buiten konden zitten. I.p.v. een koel zomers drankje wordt het straks weer warme chocomelk met slagroom met dekentje bij de kachel.

 In de vorige Ontmoeting schreef ik dat het “gewone” leven weer beetje om de hoek kwam kijken en dat klopt, beetje bij beetje mogen we meer. De eerste samenkomsten zijn al geweest, denk b.v. aan het Kottens feest. Was eerst beetje wennen maar wat was het weer gezellig om zo met zijn allen bij elkaar te zijn. Het weer deed ook zijn best, dus mooi meegenomen. Geen mondkapjes, de 1,5 meter regel was die dag ook niet echt aan de orde, we hadden “maar” 1 dag, maar het begin is er weer. Lekker kletsen, lachen, dansen, beetje emmeren met elkaar, een drankje hier en daar, als was dat voor sommige weer even wennen om weer alcohol in wat grotere mate te nuttigen, 😉, maar de zondag erop was een mooie dag om bij te komen. Begin is er en hopen dat we vanaf nu elke keer iets meer mogen en dat we elkaar hier en daar weer meer tegenkomen.

De Toep heeft de allereerste samenkomst ook achter de rug. Eindelijk weer een Toepmeeting. Op maandag 05 juli zijn wij met de spelers, bestuur, regisseur en de schrijver van ons stuk bij elkaar geweest. We kregen tekst en uitleg over het stuk en iedereen kreeg te horen welke rol hij of zij toebedeeld kreeg. We zijn enthousiast over het stuk. Jong en oud doet mee en wij zijn met een grote groep spelers, kleine 20 Toepers. Op maandagavond 04 oktober beginnen we dan eindelijk met oefenen, na zo’n lange periode van niet spelen begint het toch wel te kriebelen. Voor de liefhebbers, er kunnen al kaarten via de Storm besteld worden. Zie hieronder voor meer info.

Ook met het bestuur zijn we weer bij elkaar geweest en wel op maandagavond 20 september. Er zijn altijd wel dingen te bespreken en te regelen ook al lijkt het misschien niet zo maar achter de schermen is er altijd wel iets te regelen. De week erop, maandag 27 september, staat er weer een ledenvergadering gepland en dan is  het goed om alles even doorbesproken te hebben. Het is wel een poos geleden dat we met ons allen zo bij elkaar hebben gezeten, volgens mij eind oktober 2019. Weer tied veur olderwets vergaderen, ie zoll’n ’t hoaste verlearn. Zo heel veel nieuws hebben we nog niet te vermelden maar hopelijk zal dat gauw veranderen.

Dan nog een paar Toepwetenswaardigheden:

 W willen Ine Sandman en Joop ten Dolle van harte beterschap wensen met hun “onderdanen.” Wij hopen dat jullie weer gauw” in de benen” zijn. Ine heeft binnenkort nog een  operatie in het verschiet voor de andere heup. Joop, hopelijk ben je gauw weer mobiel zonder  scootmobiel. Al moet ik zeggen dat hij daar goed mee overweg kon, ik zag laatst dat  Marjon aardig mee moe(s)t trappen toen ze hier over de weg kwamen rijden cq fietsen, was nog net geen Formule 1 race. Ook Ine Nijweide wensen wij van harte beterschap.

Bertus en Truus Kruisselbrink waren 24 augustus 65 jaar getrouwd. Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit briljante jubileum. Wij hopen dat jullie een onvergetelijke dag hebben gehad met familie, buren, vrienden etc. Bijna net zolang getrouwd als Toep bestaat!

Bea Verink heeft kennisgemaakt met Sarah op 15 september j.l. Gefeliciteerd Bea, hopelijk wat het een leuke kennismaking, de Sara’s bij huis gaven een feestelijke tintje aan dit jubileum.

Normaal zou ik nu bij het einde van dit stukje schrijven “tot de volgende Ontmoeting” maar in dit geval is het mijn allerlaatste keer dat ik stukje mocht schrijven voor de Toep. Ik ga mijn functie als secretaris, na heel veel leuke jaren in het bestuur, op de ledenvergadering van 27 september officieel overdragen aan Amber Nijenhuis. Heb het al die jaren met ontzettend veel plezier gedaan, het was een gezellige tijd om in het bestuur te zitten en stukjes voor de Ontmoeting te schrijven. Ik ga het zeker missen. Amber, heel veel schrijf- en regelplezier als secretaris van de Toep, maar dat gaat zeker lukken!! Zoals ze in het toneeljargon zeggen: Toi, toi, toi!!

Groet,

Jolanda

De allereerste kennismaking met het jubileumstuk genaamd “Zaam” met spelers, regisseur, schrijver en bestuur op maandagavond 05 juni j.l.

Een klein tipje van de sluier kunnen wel al wel oplichten waar het stuk, genaamd Zaam, over gaat.

(Zaam is van zeldzaam, eenzaam, duldzaam, werkzaam, lijdzaam, heilzaam, buigzaam, deugdzaam….)

(Onderstaand stukje komt uit de Stormgids.)

 

ZAAM

In het krimpende landschap van het amateurtheater fonkelt en floreert toneelvereniging T.O.E.P. uit Winterswijk-Kotten nog als vanouds. Steeds op zoek naar theaterstukken die qua vorm en inhoud passen in deze tijd, grijpt T.O.E.P. zijn 75-jarig jubileum aan om het publiek te verrassen met een speciaal voor dit jubileum geschreven toneelstuk ZAAM.
ZAAM vertelt het leven op Einder. Een kleine gemeenschap die in de verte best enige gelijkenis met Kotten zelf vertoont: de mensen; de problemen; de liefdes; de ruzies; de gezelligheid. Centraal staat de zoektocht van de jongeren van Einder naar een plek om te wonen. Einder biedt alles wat ze zouden wensen, behalve een vrij huis… Meer dan twintig spelers van 11 tot 71 jaar geven in een ingenieus, draaiend decor vorm aan de verrassende karakters die wonen op Einder. Herkenbare mensen die moeten leren omgaan met veranderende tijden.

Dus ga naar de site van de Storm, www.theaterdestorm.nl of bel 0543-519285 en bestel kaarten voor 05 of 06 maart 2022.

(Tip: leuk als verjaardags,-Sinterklaas of Kerstcadeau…….)

Op onze nieuwsbrief abonneren